085 13 02 479 info@capitalnow.nl

Als ondernemer kunnen geldproblemen leiden tot slapeloze nachten. Volgens recente gegevens van de Kamer van Koophandel is er een toename van stoppende ondernemers en een afname van startende ondernemingen. Veel ondernemers ervaren nog steeds de financiële gevolgen van de pandemie. Wanneer je merkt dat je moeite hebt om de eindjes aan elkaar te knopen, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te beperken. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen.

Erken je geldproblemen vroegtijdig

Het is essentieel om vroegtijdig signalen van zakelijke geldproblemen te herkennen, zoals een neerwaartse trend in je cijfers of het aanspreken van je reserves. Door deze problemen in een vroeg stadium te herkennen, kun je proactief passende maatregelen nemen en op de hoogte blijven van mogelijke regelingen die je kunnen helpen. Het tijdig bijsturen van je financiële situatie is van groot belang.

Beperk cashflow-uitdagingen door kosten te besparen

Het kan zijn dat je momenteel minder inkomsten hebt, terwijl je nog steeds dezelfde kosten maakt. Het is cruciaal om goed cashflow management toe te passen en snel grip te krijgen op liquiditeitsproblemen. Neem een kritische kijk op je kosten en zoek naar mogelijkheden om te besparen. Overweeg het verlagen van huurkosten, het herzien van abonnementen en het optimaliseren van voorraadbeheer.

Maak gebruik van reserves

Als je reserves hebt opgebouwd of een potje hebt voor andere plannen, is dit het moment om ze aan te spreken. Het kan spannend zijn om je reserves aan te tasten, maar in moeilijke tijden kunnen drastische maatregelen nodig zijn om tijdelijke liquiditeitsproblemen op te lossen en verdere zorgen te voorkomen.

Pas je bedrijfsmodel aan en innoveer

De markt is sterk veranderd tijdens en na de pandemie, wat nieuwe kansen biedt voor ondernemers. Wees creatief en zoek naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren. Denk aan het verkennen van nieuwe verkoopkanalen, samenwerkingen met andere ondernemers of het aanspreken van een andere doelgroep. Durf buiten de gebaande paden van je huidige onderneming te kijken en ontdek de mogelijkheden.

Vraag om hulp bij liquiditeitsproblemen

Tijdens de pandemie heeft de overheid steunmaatregelen ingevoerd om het mkb te ondersteunen en ondernemers in financiële problemen te helpen. Hoewel de belangrijkste steunmaatregelen binnenkort aflopen, zijn er nog steeds organisaties en instanties die kunnen helpen. Aarzel niet om hulp te vragen. Een coach of adviseur kan je helpen de situatie objectief te bekijken en de juiste stappen te nemen.

Durf te stoppen met je bedrijf

Als de situatie voor je bedrijf echt uitzichtloos is en je geldproblemen niet opgelost kunnen worden, kan stoppen de enige juiste keuze zijn. Zorg ervoor dat je tijdig belangrijke zaken regelt, zoals je belastingaangifte. Communiceer met de Betalingsdienst en het UWV dat je betalingsonmachtig bent. Neem contact op met je schuldeisers en overweeg met een adviseur of de wettelijke schuldsanering (WSNP) een geschikte oplossing is.

Wat kan Capital Now voor je doen?

Heb je momenteel een financiering bij Capital Now en voorzie je geldproblemen? Neem altijd contact met ons op zodat we samen naar mogelijke oplossingen kunnen kijken. Overweeg je financiering? Bekijk je financieringsbegroting en ontdek hoe Capital Now je kan helpen de volgende stap met je bedrijf te zetten. Neem vandaag contact op!